Eerlijk is eerlijk

Datum
zondag, 26 mei 2019
Body

Hoe dom kan je zijn...Nou, eerlijk is eerlijk, dom ben ik niet, maar ik zie wel eens iets over het hoofd en soms trek ik te snel een conclusie. In eerste instantie zag ik niks in Plesk, maar daar heb ik me helemaal in vergist. Toen werd ik er zo enthousiast over dat ik ook zoiets wilde hebben op m'n thuisserver. Daar ben ik me verder in gaan verdiepen. Conclusie: Plesk en trouwens Cpanel vallen af vanwege de kosten. Er zijn gratis alternatieven, maar elk pakket eist een "schone" installatie van ubuntu 18.04. Daar heb ik een tijdje over gepiekerd en toen de knoop maar doorgehakt. De thuisserver opnieuw geïnstalleerd, nu weer met ubuntu 18.04. Dat kostte wat meer energie dan verwacht, omdat de boot-media niet deugden. En toen de thuisserver weer draaide, het programma TinyCP erop gezet. In eerste instantie lukte het niet, er ontbraken nog enkele kritische pakketten en PHP-modules. Via de opdrachtprompt allerlei instructies gegeven en toen lukte het nog niet.... of...

Dat was een leuke, zeg! Ik had zowel een SSH-venster voor de thuisserver als voor de VPS openstaan. Dat lijkt sprekend op elkaar! En ik heb "dus" met mijn stomme kop een aantal opdrachten aan de verkeerde computer gegeven. Op de VPS was de webserver en de email helemaal gebroken!!

PANIEK!

Gelukkig heeft Strato een heel goede backupprocedure en kon ik de VPS terugzetten naar de situatie van een paar uur geleden! Dank jullie wel, Strato!

Pffffff!

Nu is alles weer in order. De VPS draait onder ubuntu 18.04 met Plesk en de thuisserver draait op ubuntu 18.04 met TinyCP. En het werkt allemaal uitstekend!

Reageren of vragen: mail naar serverblog@erbenet.nl.                                                     ... terug naar het overzicht van de blogs ...