Hoera voor Plesk!

Datum
dinsdag, 14 mei 2019
Body

Het was een beestje gestreste en dus slechte nacht. Vanmorgen vrij vroeg (voor mijn doen) weer achter de toetsen. En de VPS geeft domweg geen signaal terug. Dan maar proberen te pingen, zowel vanuit Windows als vanuit Linux. In beide gevallen helemaal niks!
GETVERDERRIE!

Die server is na zo'n tien uur wachten nog niet terug on-line!

Dan maar de telefoon gepakt. Ik kom in de wacht bij Strato. Maar voor die tijd moet je wel eerst je klantnummer intoetsen. De help-desk ziet dus wie er aan de lijn is, zoeken alle info er bij, zien waarschijnlijk meteen het probleem en drukken even op de reset knop. Dit scenario speelt zich af in m'n hoofd, maar een harde aanwijzing is wel dat ik tijdens het in de wacht zitten, opeens zie dat de VPS begint te reageren op de pings. Er is dus "iets" on-line gekomen. Ik kan nog niet inloggen, maar de server is er weer wel. Telefoon neergelegd, en nog een klein half uur gewacht. Toen was tie er weer helemaal bij. Mèt Plesk deze keer.

Ik heb me ditmaal beter ingelezen in Plesk en pak het stap voor stap aan. Mijn domein, erbenet.nl ingevoerd in Plesk als het hoofddomein. Die krijgt als document-root /var/www/vhosts/erbenet.nl. In die laatste folder drupal8 geïnstalleerd. Dat doet niks. Even rustig nadenken. In de folder erbenet.nl een link geplaatst naar de drupal-root, dat is nu dus ./drupal8. (ln -s drupal8 www.erbenet.nl) Weer geprobeerd www.erbenet.nl aan te roepen, en dan gebeurt precies wat er moet gebeuren: drupal setup wordt gestart.

HIEP HOI!

Volgende stap: aanmaken van e-mail gebruikers, hangend onder erbenet.nl. Om te beginnen richard@ en dan de rest. En ping-pong.... daar begint de e-mail binnen te komen. Er hing kennelijk nog het een ander te wachten op een succesvolle retry.
Kortom, als ik niet zo verdomde ongeduldig was geweest had ik al dágen geleden een werkende setup gehad. Een programma als Plesk doet echt waar het voor bedoeld is. Het heeft wel een eigen learning-curve, maar dat is eigenlijk alleen maar goed.

HOERA voor PLESK!

Reageren of vragen: mail naar serverblog@erbenet.nl.                                                     ... terug naar het overzicht van de blogs ...